Ruotsin opettelu

Jos olet joskus opetellut jonkun toisen kielen, ja varsinkin jos osaat englantia, on ruotsinkin oppiminen helppoa. Ruotsilla ja englannilla on samat juuret ja paljon yhteisiä piirteitä.  Suomeen verrattuna ruotsin opettelu on todella helppoa! 

Ruotsinkielisessä työväenopistossa Arbiksessa Helsingissä opettelee ruotsia eri puolilta maailmaa tulleet opiskelijat. Näistä opiskelijoista suurin osa on naimississa suomenruotsalaisen kanssa tai he tarvitsevat kieltä työssään. Jos osaa englantia, on ruotsin kieli helppo omaksua muutamaa ääntämiseen liittyvää seikkaa lukuun ottamatta.

Ruotsin kielen opettelun suosio on lisääntynyt Suomessa. Esimerkiksi Helsingin Arbiksessa alkaa joka kuudes viikko alkeiskurssi, jotka tulevat yleensä täyteen. Ruotsia opettelemalla lisääntyy opiskelijoiden mahdollisuudet edetä esimerkiksi työmarkkinoilla. Motivaatio ruotsin kielen opiskeluun on suurempi silloin kun kieltä tarvitsee arjessa joko työpaikalla tai suomenruotsalaisen kanssa naimisiin menon myötä myös uutta sukua tavatessa.

Ruotsin kielen opiskelua edesauttaa esimerkiksi ruotsinkielisten televisio-ohjelmien katselu ja radio-ohjelmien ja podcastien kuuntelu päivittäin. Unohtaa ei sovi sosiaalista mediaa, jota seuraamalla pystyy oppimaan paljon lyhyessä ajassa, kun seuraa samalla omalla kielellä samoja sisältöjä. Katsomalla ja kuuntelemalla ruotsin kieltä opitaan paljon uusia sanoja ja sanontoja, joita voi hyödyntää esimerkiksi kielikahvilassa tai tandemopiskelussa, jotka ovat erinomaisia tapoja vahvistaa suullista kielitaitoa ja tulla paremmaksi ruotsin kielen puhujaksi.

Julkaistu
Kategoria(t): Kieli